Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

BOGORODICA

Baner

SPLIT - KOTARI

Vijeće Kotara pokrenulo riješavanje problema devastirane zelene površine/parka kod stambene zgrade Osječka 9 i zelene površine uz ulicu Matice hrvatske.

Problem parkiranja osobnih vozila na ovim zelenim površinama naglasilo je predhodno Vijeće koje je pokušalo sanirati ovaj problem.U suradnji sa "Parkovima i nasadima" napravilo se idejno riješenje uređenja ovih zelenih površina ,te je isto dostavljeno gradskim službama na daljnji postupak .Ovo idejno riješenje predviđalo je veća ulaganja sredstava u ovaj projekt te Kotar Gripe nije bio u mogućnosti projekt samostalno realizirati.Grad Split je odustao od rekonstrukcije ove zelene površine što je zbog recesije bilo i opravdano .Stoga je Vijeće Kotara na svojoj sjednici od 15.07.2010.godine donjelo odluku o sanaciji ovih površine u više faza i to decentraliziranim sredstvima kojima raspolaže Gradski kotar Gripe.

Tijek radova na JZP kod Osječka 9

Površine su dobile svoj novi izgled

 

 

 


 

01.07.2011-završeni radovi na zelenim površinama

29.06.2011. Konačno se započelo sa završnim radovima na uređenju ovih zelenih površina. Na površine je ugrađena vodovodna mreža za zalijevanje te su "Parkovi i nasadi" počeli sa obradom i pripremom terena za sijanje travnjaka i sađenje grmolikih trajnica.

 

 


02.02.2011. Zamolbom zatraženo uvrštavanje ovih javnih zelenih površina u program zalijevanja JZP Grada Splita.

Bez spajanja na vodovodnu mrežu ove površine nije moguće ozeleniti travnjacima i sađenjem grmolikih biljaka:lavande,ruzmarina,lovora i brnistre,pošto ovi nasadi nebi opstali na ljetnim vrućinama. Stoga je podnesena zamolba prema gradskim službama koje su mjerodavne za hortikulturno uređenje Grada.

 


 

05.01.2011.-završeni građevinsko/betonski radovi-završeno betonsko postolje za kip Bogorodice

 


15.12.2010-Parking prostor pušten u upotrebu


Površine polako poprimaju svoj novi završni izgled sa stazom,travnom rešetkom,temeljem za kip Bogorodice s djetetom,vodovodnim šahtama........

13.12.2010

12.12.2010


Pripremljena podloga za travni rešetku i  pješačku stazu

 


 

Započelo se sa nasipanjem plodne zemlje ......biti će nasuto cca 230 m3 plodne zemlje

 

 


 

Postavljanje cestovnog rubnjaka pri završetku .........


29.10.2010.

"Parkovi i nasadi" uklonil 2 sasušena stabla i 2 stabla koja su se opasno nagnula nad pješačku stazu ulice Matice hrvatske pored zelene površine koja je u rekonstrukciji.Podkresane su sve grane koje su bile prviše nisko i one koje su predstavljale opasnost za pješake i vozila.Tako je odrađen prvi ili bolje rečeno pripremni dio posla oko  hortikulturnog uređenja ove zelene površine.


Dopremljene prve količine novog rubnjaka


25.10.2010.


Započeli radovi na iskopima  starih rubnjaka koji će se zamjeniti novim cestovnim rubnjacima koji su visine 20 cm.Ovom izmjenom rubnjaka soriječit će se ulaženje vozila u zelenu površinu a ujedno dobit će se dodatna visina za nasipanje plodne zemlje.

 


Počeli pripremni radovi na uređenju/renoviranju zelene površine /parka kod stambene zgrade Osječka 9.

Ograđen dio terena koji će se prvi sanirati kako bi se uklonila parkirana vozila iz prostora a ujedno spriječio prolazak pješaka preko dijela koji se sanira.

(klikni na sliku za pokretanje slajdova)

 

Dodajte svoj komentar

SmileCoolCrying or Very SadEmbarrassedA Smoker/Foot in mouthSadUser is an angel (at heart, at least)A Kiss/Lips Are SealedLaughingBiting one's tongue/Put Your Money Where Your Mouth IsBeen Smacked In The Mouth/Wears A Brace/My lips are sealeSurprisedSticking Out TongueConfusedWinkYelling
Vaše ime:
Vaš e-mail:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:
Baner

GRAD SPLIT

Baner