Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

BOGORODICA

Baner

SPLIT - KOTARI

 

Marin Giljanović, predsjednik GK Gripe, otkriva nam s čime se mogu pohvaliti stanovnici tog kotara, te koji ih problemi muče

Dalmacija News u novom serijalu predstavlja splitske kotareve. S čime se mogu pohvaliti stanovnici pojedinog kvarta, koje probleme imaju, što žele promijeniti i još dosta toga, saznajemo od predsjednika splitskih kotareva. Evo što kaže Marin Giljanović, predsjednik GK Gripe.

OVDE možete vidit cili članak


15.09.2012 -RADIO SPLIT - emisija VJERA I ŽIVOT


09.09.201210.07.2010.

ipak stigao odgovor iz banovine

KONAČNO Krstulovićevoj ulici novi projekt

 

Stanari Ulice Vojka Krstulovića žale se na makadamski put pun rupa i lokava  
Jadran Babić / CROPIXNakon što smo objavili tekst kako 70-ak obitelji u Ulici Vojka Krstulovića na Gripama već 14 godina čeka asfaltiranje nauvjetnog pristupnog puta na kojem oštećuju svoje automobile, iz Banovine je konačno stigao odgovor u kojem poručuju da je pročelnik za komunalu Pave Zaninović, koji je obišao teren, bio spriječen ranije odgovoriti.

U pisanom odgovoru Zaninović podsjeća da su sami stanari bili nezadovoljni prvobitnim rješenjem navedenog problema iz 2000. godine, pa su se žalili nadležnom ministarstvu koje je iste godine poništilo lokacijsku dozvolu.

Zaninović napominje kako će Grad Split, uvažavajući sugestije stanara,  izraditi novi idejni projekt i ponovno podnijeti zahtjev za lokacijsku dozvolu te izraditi ostalu potrebnu dokumentaciju.

- Upravni odjel za komunalno gospodarstvo i redarstvo će dati prijedlog da navedena prometnica uđe u Program izgradnje za 2011. godinu - stoji u odgovoru pročelnika Pave Zaninovića.

S. VIDULIĆ


07.07.2010

 

otkad se prije 14 godina probio tunel, a dubrovačka spojila s poljičkom, stanari krstulovićeve moraju koristiti neuvjetan put

DA JE MRVU ASFALTA ‘Dosta nam je rupetina, stalno minjamo gume’


 

Pobunjeni stanari                                                                       Jadran Babić / CROPIX

Otkako se prije 14 godina probio tunel, a Dubrovačka ulica spojila s Poljičkom, sedamdesetak obitelji u Ulici Vojka Krstulovića našlo se u problemu koji traje do danas.

Naime, ostali su odsječeni od prometnice koju su do tada koristili, a neuvjetni pristupni put, za koji nadležni tvrde da je privremeno rješenje, razlog je što već duže vrijeme stradaju auti, ali i živci stanara iz Krstulovićeve od broja 21 do 27. Do svojih domova oni stižu tako što se iz Osječke ulice uspinju na neravnu makadamsku stazu punu rupetina i vododerina.

- Hitna pomoć nam ne zna pristupiti, a zaista ne znam kako bi došlo vatrogasno vozilo. Prisiljeni smo često mijenjati gume i amortizere. Nasipali smo vododerine i rupe žalom koje bi s kišom nestalo s pristupnog puta.

Ali zato nakon kiša danima ostaje blato i rupe pune vode, kazuje nam
Jadranka Rabađija , jedna od stanarki. Joško Koludrović kaže kako dodatne nevolje imaju zato što obližnji Bridge klub i Klinika “Matulić” u Osječkoj privlače građane koji parkiraju automobile na onome što bi se uz mnogo mašte moglo zvati pristupnim putom.

Stoga su stanari Krstulovićeve prisiljeni voziti „slalom“ između parkiranih auta i rupa.

- Trebalo bi, osim asfaltiranja pristupnog puta, urediti i parkirna mjesta. Njih bi se dobilo širenjem pločnika, ali tako da se ne sijeku obližnja stabla, napominje Koludrović.

- Želimo samo malo asfalta u našem kvartu. Pristupni put ima nagib od dopuštenih 5,5 stupnjeva i bez skupih radova može ga se prekriti asfaltom, postaviti signalizaciju te učiniti sigurnim za promet, tvrdi
Davor Kovačević .

Budući da taj pristupni put ima pedesetak metara, a teren je, kako kažu stanari, u gradskom vasništvu, pravo je čudo da ni jedna vlast nije našla potrebnim pokriti ga asfaltom.

Umjesto konkretnog rješenja, kažu nam stanari, napravljena su tri skupa projekta, od kojih ni jedan nije realiziran. Kovačević dodaje kako im se predsjednik njihova kotara Gripe požalio da ne može dobiti odgovor od gradske vlasti kada će se nešto poduzeti.

Horor za bubrege

Za kraj našeg posjeta ovom kvartu Joško Koludrović se ponudio da nas proveze po pristupnom putu koji koriste 14 godina. Vožnja njime doista je horor za bubrege, ali Koludrović tvrdi kako je to što smo iskusili bila blaža varijanta truskanja po grbavom makadamu.

- Ja već znam zaobilaziti rupe i gdje treba usporiti. Ali, zato gosti koji dođu nerijetko oštete auta.

sandi vidulić / snimio jadran babić / cropix


Zaninović se ne javlja

Premda stanari tvrde da je pročelnik za komunalu Pave Zaninović bio na terenu i da je upoznat s njihovim nevoljama, do zaključenja ovog teksta nismo dobili odgovor na pitanja koja smo mu prije nekoliko dana poslali mailom vezano uz rokove za asfaltiranje pristupnog puta, a nije se javljao ni na mobitel.


Dim lights


 

Radio RIVA 23.02.2010

Baner

GRAD SPLIT

Baner