Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

BOGORODICA

Baner

SPLIT - KOTARI

Ocjena: / 0
LošeOdlično 
IN MEMORIAM - OVOJ STRANICI - DA ILI NE

2007 .godina /prvi dizajn                 2009.godina                2011-2014 godina vrhunac u dizajnu i informacijama

Zaprimili smo e-mailom dopis koji nas je ostavio bez teksta ........... ovo je za rubriku virovali ili ne ..............ali nikad se nismo pridali pa necemo ni sad

tekst maila 

Umrežavanjem gradskih kotareva u jedinstveni informatički sustav Grada Split stvorile su se tehničke pretpostavke da gradski kotarevi i mjesni odbori mogu putem web stranice Grada otvorit svoju stranicu koja će se uređivati i ažurirati u suradnji s službom Grada. Svi gradski kotarevi koji imaju svoju web stranicu, a njeno uređivanje i održavanje ugovorili su s vanjskim suradnicima trebaju tu suradnju otkazati , a kreaciju i uređivanje iste organizirati sa službom Grada koja je nadležna za taj posao

Voditelj odsjeka:

Ante Nakić

*****

Poštovana gospodo služba Grada je nadležna za web stranicu Grada Splita ali ne i za Internet stranice Gradskih Kotareva .....nastavak slijedi kad se oporavimo od prvog šoka............

Nakon onog prvog šoka kojeg je izazvala ova iako neslužbeno urucena odluka od strane Gradske službe(mail bez potpisa i pecata) malo smo došli sebi i odlucili kao i šta je bilo za ocekivat da ce mo branit ovu našu stranicu .Necemo dopustit da naš trud i ljubav  koji smo uložili godinama ovde bude izbrisan jednim dekretom . Nije nam jasno da niko nije našao za svrsishodno barem pokušat pricat sa Kotarevima koji imaju internet stranice (samo 3 kotara) i saslušat moguce argumente koji bi ukazali napoželjno daljnje egzistiranje ove naše stranice jer je ipak odluku o izradi i održavanju stranice na internetu donjelo Vijeće Kotara i to jednoglasno . Ako se na ovakav nacin poištavaju odluke izabranog tijela lokalne samouprave ne vidimo nikakve svrhe postojanja istog. Izgleda da volonterski nesebicni rad i ljubav prema našem dilu grada i gradu Splitu nije poželjna vec se sve gleda kroz sitne interese . U nastavku scan e-mil poruke koju smo zaprimili  te odgovor predsjednika Kotara Gripe gradskoj službi .

poštovani sugrađani slobodno komntirajte -nemojte biti njemi promatraći jer to nećemo ni mi biti ..... vaš GK Gripe

Volili bi da nam netko od nadležnih iz imenovane Gradske službe koja je kako kažu nadležna za poslove web stranice  pokuša objasnit šta to nedostaje ovoj stranici i u cemu je Gradska stranica bolja od ove naše. Nikako ne možemo pristat na stranicu koja ce prezentirat ovaj Kotar a koja ce bit oglasni plakatic kojeg ce s vrimena na vrime neko kad za to bude imali volje nadopunit .Šta bi naš svit reka NECEMO SA KONJA NA MAGARCA.

*****

nastavak 06 i 07 .02.2014

Zaprimili smo putem e-maila odgovor Službe za mjesnu samoupravu na dopis predsjednika Kotara Gripe Marina Giljanovića

Odgovor predsjednika Kotara na zaprimljeni dopis .

Oba predmeta u nastavku ovog članka / klikni na više

http://www.dalmata.gripe.hr/UKIDANJE%20WEB%20STRANICE.jpg

za vidit sliku u vecoj rezoluciji kliknite na nju

Ovakvim dopisom poslanim na e-mail želi se ukinuti 7 godina necijeg volonterskog rada i entuzijazma.

Nezamislivo !!!!!

 

Dopis koji je predsednik Kotara Marin Giljanović uputio Gradskoj službi kao odgovor na zaprimljeni mail.

R E P U B L I K A H R V A T S K A

Splitsko-dalmatinska županija

GRAD SPLIT

GRADSKI KOTAR GRIPE

Matice hrvatske 16

URBROJ: 2181/01-14-01-19/14/15

U Splitu 04.02.2014. GRAD SPLIT

SLUŽBA ZA MJESNU SAMOUPRAVU ,

ZAŠTITU I SPAŠAVANJE

Odsjek za mjesnu samoupravu

Voditelj odsjeka:

Ante Nakić


PREDMET: Nova pravila u vezi izrade web stranica GK/MO

Poštovani ,nažalost moramo Vam odgovorit na Vaš dopis „Nova pravila u vezi izrade web stranice GK/MO“ URBROJ:2181/01-14-01-11-5 od 31.01.2014.g.

Moramo Vam kazati da smo ostali zatečeni ovim dopisom kojim nas jednostrano obavještavate o uvođenju novih pravila u svezi izrade i održavanja Internet stranica koje imaju Gradski Kotarevi . Gradski kotar Gripe već sedam godina ima internat portal/stranicu putem kojeg informira građane s našeg područja o svim zbivanjima na Gripama i o djelatnostima Vijeća Kotara.

Odluku o izradi i održavanju tog portala /stranice donijelo je Vijeće Kotara te nam nije nikako jasno temeljem čega je donesena ova odluka s Vaše strane o novim pravilima? Tko je odredio ta pravila ? Koja je svrha Vijeća Kotara ako odluke koje ono donosi ( u skladu sa zakonom i statutom grada ) poništava služba za mjesnu samoupravu koja bi treba biti naš servis i koja bi trebala radit sve u dogovoru s jedinicama lokalne samouprave.Prije ovakve odluke bilo bi uljudno da smo barem na ovu temu pričali i da ste omogućili razmjenu argumenata za i protiv.

U Planu rada Kotara Gripe za 2014. godinu jedna od stavki je održavanje web stranice na godišnjoj razini a samim time Vijeće Kotara je u planu rashoda sredstava donijelo odluku o sredstvima koja će se utrošit za te potrebe .Ovakvom odlukom poništava se ili u najmanju ruku zadire u Plan i Program rada Kotara Gripe i to retroaktivno bez konzultiranja s nama koji smo taj plan donjeli.

Sredstva kojima „raspolažu“ Kotarevi upravljaju Vijeća Kotareva i ona donose odluke o utrošku tih sredstava po pravilima koja su određena od strane Grada. Vijeće kotara Gripe donijelo je na svojoj sjednici koja je održana dana 23.01.2014 Odluku o izboru najpovoljnije ponude za poslove vezane oko Internet portala te je ista sa 3 ponude dostavljena Vama u službu koja je istog dana predmet proslijedila službi za javnu nabavu . Što je u skladu sa pravilima utroška sredstava Kotareva.

Ovim Vašim dopisom obavještavate nas o novim pravilima koja se odnose na web stranice Kotareva a samim time i na našu stranicu ( istini za volju postoje samo 3 aktivne stranice Kotareva) koja je u svakom pogledu servis putem kojeg građani Gripa imaju sve informacije vezane za naš teren i to pravovremeno i transparentno .

Ideju koja već godinama postoji o uređivanju dijela Gradske Internet stranice koji se odnosi na pojedini Kotar podržavamo a istu smo i zagovarali prije više godina. Ali isto tako možemo ustvrdit da se otvaranjem te mogućnosti ne može gasiti nešto što već godinama postoji i što je prihvaćeno od strane naših građana. Sama činjenica da je naša stranica posječena više od 164 tisuće puta u 7 godina govori dovoljno sama za sebe. Ujedno možemo ustvrditi da naša Internet stranica nije samo informativna već ima i edukativne sadržaje koje koriste svi građani Splita a i šire. Stoga odluka o korištenju gradske stranice kao nosioca dijela naše stranice nije prihvatljiva jer naša stranica ima svoj identitet i svoje posjetitelje.

Prebacivanjem stranice to jest mogućeg dijela sadržaja na stranicu Grada Splita nije upitno jer smo i do sada nudili uredništvu stranice Grada slobodno korištenje naših članaka u dijelu koji se odnosi za Gripe ali nikad nismo dobili odgovor na tu inicijativu . Ugasiti nešto što više nego odlično funkcionira ,i što smo izgrađivali dugi niz godina zbog postojanja mogućnosti utapanja u dio stranice Grada nije prihvatljivo Vijeću kotara Gripe koje je izabrano od strane građana Gripa i čije interese zastupamo.

Nikako ne možemo izbjeći mišljenje da je problem u 6 562 ,50 Kuna koje je Vijeće Kotara Gripe odlučilo utrošiti za informiranje građana putem Internet portala iako su to sredstva o trošku kojih odluku donosi Vijeće Kotara Gripe. To su sredstva koja nam omogućavaju samostalnost u informiranju građana bez „cenzure“.

Postavljamo sebi pitanje a ujedno i Vama ,koja je svrha nas izabranih vijećnika ako odluke koje mi donosimo Vi poništavate ? Zar smatrate da nas sedam Vijećnika koji već godinama volonterski radimo za naš Kotar nismo sposobni donositi pravovaljane odluke ? Zar postoji neki zakon u ovoj državi koji kaže da se odluke koje donosi tijelo lokalne samouprave mogu jednostrano ukidati od strane službe kojoj je namjena servisiranje potreba iste te lokalne samouprave ?

Na kraju moramo ustvrdit , ako Vi vidite problem u financiranju naše stranice sredstvima kojima „ raspolaže“ Kotar , iznaći će mo način kako istu financirati osobnim sredstvima. Iako smatramo sramotnim da uz naš volonterski nesebični rad moramo i plaćati za ono što smo s ljubavlju i ponosom izgrađivali dugih 7 godina . To nam je veliko hvala .

Stoga Vas molimo da ovu Vašu odluku o Ukidanju web stranica Kotareva još jednom razmotrite .

Unaprijed se zahvaljujemo na Vašem brzom odgovoru. Uz napomenu da stojimo na raspolaganju za konstruktivan dogovor u prostorijama našeg Kotara kad god to Vama odgovara.

GRADSKI KOTAR GRIPE

Predsjednik Vijeća

Marin Giljanović

******

 

odgovor predsjednika Kotara na dopis poviše

R E P U B L I K A H R V A T S K A

Splitsko-dalmatinska županija

GRAD SPLIT

GRADSKI KOTAR GRIPE

Matice hrvatske 16

URBROJ: 2181/01-14-01-19/14/20

U Splitu -07.02.2014 GRAD SPLIT

SLUŽBA ZA MJESNU SAMOUPRAVU ,

ZAŠTITU I SPAŠAVANJE

Odsjek za mjesnu samoupravu

Pročelnik gospodin Filip Buturović

Voditelj odsjeka gospodin Ante Nakić


PREDMET: Odgovor na Vaš dopis URBROJ: 2181/01-14-01-11-9

Poštovana gospodo , jasno mi je da ste kako kažete sukladno dogovoru s novim pročelnikom gospodinom Filipom Buturovićem i gospodinom Petrom Šunjićem odlučili da će svi GK/MO moći otvoriti svoje web stranice u okviru gradske web stranice sa idejom da se sve informacije vezane za Grad nalaze na jednom mjestu i da će iste na tom mjestu uređivati . U toj Vašoj odluci ne vidim ništa sporno .Dapače to je hvala vrijedna inicijativa . Nitko ni do sada dugi niz godina, od kad postoji web stranica Grada Splita ,nije bio protiv takve ideje .

Još da ste u dopisu napisali da će predstavnici Kotareva imati administrativni pristup svom dijelu web stranice ,te ta će tako samostalno moći uređivati sve informacije vezane za pojedini Kotar bez „cenzure“ bilo bi savršeno .

Nekako me ovaj dopis i navedena odluka navodi na promišljenje da će netko drugi u naše ime uređivati članke i fotografije koje će mo mi dostavljat uredništu web stranice Grada . U koliko je to ispravno promišljanje mogu Vam odmah kazati da predstavnici kotara Gripe nemaju namjeru volonterski odrađivat poslove za koje će netko drugi biti plačen.

A s druge strane ne mogu a da ne napomenem da bi i ovakav pristup gdje bi kotarevi imali administrativne pristupe bio neizvodiv pošto ipak treba imati neko informatičko znaje za navedene poslove ,što nažalost nije slučaj u većini Kotareva. Naime samo Gripe,Lokve i Žnjan imaju aktivne stranice i osobe koje volonterski pripremaju materijale za objavu na intersnet stranicama/ portalima.

Moram napomenut da ono „samouprava“ u nazivu Lokalna samouprava ipak nešto znaći .I ako se nevaram tijela lokalne samouprave u gradu Splitu su Gradski Kotarevi i Mjesni odbori kojima upravljeju Vijeća izabrana na demokratskim izborima i koja samostalno donose odluke na svojim sjednicama.

Stoga je navod iz Vašeg dopisa „Gradski kotarevi koji su imali svoje posebno izrađene web stranice iste će zatvoriti i preći na gradske.“ upitan pošto su odluke o izradama web stranica koje imaju Kotarevi donjela Vijeća tih Kotareva i iste se mogu zatvoriti samo odlukom istog tog Vijeća. Da je ovaj navod formuliran kao prijedlog ,a ne zdravo za gotovo, mogao bi isto i razumjet ali ovako ne mogu .

U koliko se varam i u koliko postoji neka u zakonima i Statutu grada Splita utemeljena odluka u kojoj piše da u ime Kotareva odluke može donositi netko drugi osim Vijeća kotareva ,molio bih Vas da me sa istima upoznate.Te će mo mi u Vijećima kotareva onda znati da zapravo nema nikakve svrhe postojanje Vijeća lokalne samouprave a samim time ni tijela lokalne samouprave u gradu Splitu.

Navod „ Pored toga će se znatno uštedjeti iz razloga što će se sve stranice gradskih službi objediniti“ .u svakom slučaju ne može bit ušteda na temelju sredstava koja su u proračunu Grada određena za Kotareve jer će ta sredstva svakako biti utrošena u Kotarevima .Samo što će umjesto na web stranicu biti preusmjerena u nešto drugo a ta su sredstva toliko mala da nisu vrijedna spomena u ukupnim decentraliziranim sredstvima kojima raspolaže pojedini Kotar.

U svezi svega navedenog postavljam pitanje gdje je problem ako web stranice koje imaju Kotarevi i nadalje postoje i nadalje budu mjesto gdje će građani pravovremeno imat sve informacije.Opet napominjem to su samo 3 Kotara i 3 stranice od ukupno 34 . Nitko ne kaže da gradska služba zadužena za poslove oko uređenja grdarske web stranice ne može uzimati članke i fotografije s naših stranica i iste objavljivat na stranici Grada za svaki Kotar .Dapače to nam je razumniji postupak nego ukidanje stranica koje postoje već godinama i koje su daleko veći izvor informacija nego što će to biti na stranici grada. Uz napomenu da slobodno pogledate ako niste do sada stranicu našeg Kotara i sami se uvjerite koje sve informativne i edukativne podatke pruža naša stranica građanima Gripa i šire. Nije slućajan broj posjeta stranici na dnevnoj , tjednoj i mjesečnoj razini.

I ne manje bitno moram Vas upoznat da ukidanje web stranice nije samo ukidanje stranice kao takve ,več se time ukidaju i sve službene e-mail adrese vijećnika u Kotaru Gripe a samim time i komunikaciija sa građanima koja je na zavidnoj razini.Osim javnog dijela stranica/portal kotara Gripe ima i dio koji služi za međusobnu komunikaciju vijećnika i svih osoba vezanih za volonterski rad na projektima Kotara.

I na kraju ovog mog odgovora zamolija bih Vas da nam službeno odgovorite (ne putem e- maila) pisanim putem Vašu odluku o predanim ponudama i Odluci Vijeća kotara Gripe o prihvaćanju najpovoljnije ponude za poslove vezane za održavanje i poslužiteljske usluge web stranice kotara Gripe koje smo dostavili u Vašu službu i koja je prosljeđena u službu za javnu nabavu prije donošenja „Nova pravila u vezi izrade web stranice GK/MO“ kako bi Vijeće kotara moglo istu staviti van snage u koliko je zaustavljena procedura javne nabave.

-Ujedno nevezano za ovu temu zamolija bi Vas da nam dostavite podatak koliko je decentraliziranih sredstava iz proračuna određeno za Kotar Gripe pošto je kako mi je poznato iznos za lokalnu samoupravu u proračunu Grada umanjen .Sve to iz razloga da bi Kotar Gripe pravovremeno mogao donjeti rebalans našeg plana za 2014. godinu .

Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru

GRADSKI KOTAR GRIPE

Predsjednik Vijeća

Marin Giljanović

 

Komentari (9)
9Četvrtak, 06 Veljača 2014 12:49
Osječka 7
Giljo odj..i ih ,nemoj nji u ludilu gasit ocu stranicu .Ako triba skupit će mo lovu sami i platit.Pa neka onda ucjenjuju nekoga drugoga a ne svit koji dobrovoljno radi za svoj kvart.Kad tebi mogu ovo radit šta si ovoliko napravija za naš kvart a kako tek onda druge prcaju u zdrav mozak.
8Četvrtak, 06 Veljača 2014 07:46
Jure
kako ih nije sramota Yelling .Tribali bi vas podržavat u ovakvim projektima i bit zahvalni šta imaju ovakve ljude po kotarevima a ne na vama trenirat strogoću.
7Srijeda, 05 Veljača 2014 08:21
Ana
Stvarno postoji li negdje neko pisano pravilo što je ovlast službe naspram MO i GK-va.Mogu li oni zanemarivat odluke koje vi donesete kao pravna osoba? Je koliko znam u Statutu Grada Splita piše da su Kotarevi pravne osobe .
6Utorak, 04 Veljača 2014 12:13
Tony iz Barakovićeve
A ja san mislija da i vi u kotarevima primate placu za posal koji radite. A vi to sve mukte radite ,trošite svoje vrime i novac.Kapa doli .A ovima šta bi rado imali pod kontrolon sve slobodno recite da je to vrime prošlo i da nema više onoga "ne može ako ne mislite kao ja".Ovakvu stranicu ukinit ili dat drugome da upravlja sa sadržajima je više nego manito. Nedajte se!!!!!
5Utorak, 04 Veljača 2014 11:13
_The_man_
Moraju nekako opravdat velik broj zaposlenih za održavanje stranice Grada Splita te je ovako lakše držat pod kontrolom što se piše.
4Utorak, 04 Veljača 2014 10:05
dragovoljac domovinskog rata
Maknite 4. gardijsku i Gospu sa stranice pa vas možda i ostave na miru .Onima koji su sad glave grada to nikako ne odgovara.
ADMINISTRATORS_REPLY_HEADING
Utorak, 04 Veljača 2014 10:11
admin
Poštovani molim Vas da izostavite komentare političke naravi . Ovo je stranica Kotara u kojem sve svjetonadzorne opcije zajedno rade za boljitak Gripa. Hvala
3Utorak, 04 Veljača 2014 09:44
plakaluša
šta bi tribali pric na stranicu grada di će van bit objavljeno samo ono šta je podobno za objavit . A da ne govorin koliko nas zaljubljenike u naš grad veseli ovaj dil na stranici sa povjesti Splita.Samo naprid ,ne dajte se .
2Utorak, 04 Veljača 2014 00:22
PROFESOR BALTAZAR
Vaš je krimens to što ste transparentni u svakom pogledu,što dajete sebe svim srcem,što ste entuzijasti ,što ste volonteri,što volite svoj dio grada i svoj grad,što nemate dlake na jeziku,što radite za dobrobit svih nas, što ne dozvoljavate politiziranje na vašim stranicama,što ne trpite nepravdu . I kad se sve to zbroji ,poštovana gospodo ne odgovarate i ne uklapate se u današnje društvo .
1Ponedjeljak, 03 Veljača 2014 23:56
Ivana
ovo je neka šala ? A da vi njima ponudite prebacivanje ovde kod vas jer je ova stranica daleko bolja od njihove a oni vjerojatno to ne rade na dobrovoljnoj bazi.Znaci vi njima radite sve članke i slike a oni primaju osobni dohodak za to . Pametno nema šta .

Dodajte svoj komentar

SmileCoolCrying or Very SadEmbarrassedA Smoker/Foot in mouthSadUser is an angel (at heart, at least)A Kiss/Lips Are SealedLaughingBiting one's tongue/Put Your Money Where Your Mouth IsBeen Smacked In The Mouth/Wears A Brace/My lips are sealeSurprisedSticking Out TongueConfusedWinkYelling
Vaše ime:
Vaš e-mail:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:
Baner

GRAD SPLIT

Baner