Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

BOGORODICA

Baner

SPLIT - KOTARI

NEGATIVAN ODGOVOR UPRAVNOG ODJELA ZA KOMUNALNO GOSPODARSTVO I REDARSTVO GRADA SPLITA

Kotar je zaprimio odgovor Grada Splita - Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i redarstvo -Odsjeka za održavanje objekata i uređaja komunalne infrastrukture i javne površine - Klasa :340-01/13-01/00317 , URBROJ :2181/01-11-03/34-13-2 od 19.06.2013 godine. Koji prenosimo u cijelosti :

Uvidom u predmet i temeljem podataka kojima raspolaže ovaj Odsjek nismo u mogućnosti izdati vam suglasnost za tražene radove,odnosno uređenje igrališta u Laginjinoj ulici.Grad Split je samo u manjem dijelu vlasnik čest.zem. koja u naravi odgovara igralištu dok su preostale dvije čest.zem. u privatnom vlasništvu.

Scan originalnog odgovora možete vidjeti OVDE

__________________________________________________________________

UREĐENJE IGRALIŠTA U LAGINJINOJ ULICI

Uređenje igrališta u Laginjinoj ulici ( između Dubrovačke, Laginjine i Radničke ulice) koje su zatražili građani tog dijela Kotara (inicijativa mladih tog dijela Kotara) nailazi na problem koji ce mo pokušat riješit putem gradskih službi . Naime Kotar je zaprimio 05.03.2012.godine zamolbu građana u svezi uređenja ovog igrališta koju je svojim potpisima podržao određeni broj građana svojim potpisom.Pošto ovo igrališe nije u toj mjeri devastirano da bi imalo prioritet ispred drugih problema koji su na terenu Kotara isto nije uvršteno u Plan rada Kotara Gripe za 2013.godinu vec je prolongirano za iduce razdoblje.

U pripremnim radnjama koje bouhvaćaju i utvrđivanje vlasnosti nad zemljišnim česticama na kojima se nalazi igralište ustvrđeno je da je u zemljišnim knjigama vlasništvo na česticama 6168/2 i 6168/3 uknjiženo na privatnoj osobi .Ovo predstavlja za Kotar problem kojeg ne možemo riješit bez pomoći gradskih službi pošto Kotar nesmije raditi nikakve zahvate u prostoru koji nije u vlasnosti Grada Splita.  Prva radnja koja bi se trebala napravit je izmjena asfaltne podloge igrališta....

......koju je nagriza zub vremena i koja na sebi ima više manjih rupa koje predstavljaju  opasnost za dicu koja koriste igralište. Asfaltiranje podloge zatražit će mo od gradskih službi pošto taj dio radova iziskiva veća sredstva . U koliko nam gradske službe izađu u susret i ukoliko to budu mogle zbog pitanja vlasnosti nad terenom Kotar će nastaviti sa ostalim radnjama oko uređenja ovog dijela terena Gripa. Teren će se ogradit mrežastom ogradom visine 2m kako bi se sprijećilo oštećivanje vozila koja su parkirana oko igrališta a ujedno bi se na taj način sprijećilo i bacanje otpada na susjedne privatne posjede od strane nesavjesnih korisnika igrališta. Oko igrališta postavit će se drvena sjedišta u kombinaciji betonskih nosača i drvenih dasaka debljine 5 cm. Obnovit će se male branke i koš koji su na terenu te će se prebojati betonske površine koje ograđuju teren.Postavit će se 1-2 koša za otpad .Nadamo se da će gradske službe iznaći naćin kako urediti ovaj dio Gripa i kako će mo mi tako imat mogućnost nastavit sa radovima. Ujedno se isprićavamo građanima  na prolongiranju riješavanja ovog problema pošto stvarno bez gradskih službi i dopuštenja ne smijemo radit nikakve zahvate u prostoru.

_____________________________________________________________________

14.06.2013

upućene zamolbe prema gradskim službama te zatraženo mišljenje

( za vidit bolje kliknuti na sliku )

_________________________________________________________________________

 

zbog zaštite privatnosti ime vlasnika zemljišta je precrtano

 

__________________________________________

Slike koje su linkovane u komentaru gospodina Marijana Kilića

___________________________________________________________________

Zbog lakšeg pregleda donosimo online preslik istog

 

Komentari (4)
4Petak, 14 Lipanj 2013 10:22
admin
Predane zamolbe te zatraženo mišljenje gradskih službi u svezi uređenja ovog dijela Kvarta.
Scanovi dopisa poviše u članku .
3Četvrtak, 13 Lipanj 2013 21:39
GO-GO
Samo naprid za svoj kvart!!!
2Četvrtak, 13 Lipanj 2013 20:36
admin
Zbog jednostavnijeg pregleda ,slike za koje je gospodin Marijano Kilić naveo u svom komentaru uvrstili smo u članak .
Ujedno se zahvaljujemo gospodinu Kiliću na angažmanu i inicijativi oko riješenja renoviranja ovog igrališta.
1Četvrtak, 13 Lipanj 2013 19:14
Marijano Kilić
''U pripremnim radnjama koje bouhvaćaju i utvrđivanje vlasnosti nad zemljišnim česticama na kojima se nalazi igralište ustvrđeno je da je u zemljišnim knjigama vlasništvo na česticama 6168/2 i 6168/3 uknjiženo na privatnoj osobi .Ovo predstavlja za Kotar problem kojeg ne možemo riješit bez pomoći gradskih službi pošto Kotar nesmije raditi nikakve zahvate u prostoru koji nije u vlasnosti Grada Splita.''=>netočni navod.

Danas u 18.oo h sam došao do Vas u prostorije kotara da Vam objasnim ono što sam shvatio da niste razumili u našem dosadašnjem dopisivanju jer sigurno nebi napisali ovaj gore navod. Pa evo ovako i napismeno da pojasnim neke stvari i ljudima koji budu pročitali članak. Naime, katastarske čestice NISU isto što zemljišne čestice. U katastarskim česticama je naveden posjednik, u ovom slučaju to je zrak jer nikog nema kao što i sami vidite na slikama osim djece koja se tu igraju i to i jest od te djece i bit će uvik naš mali dio svemira. Danas sam nabavio Zemljišno knjižnu česticu kojom se utvrđuje VLASNIK. Zemljišno knjižne čestice imaju druge oznake (brojeve) od katastarskih čestica zemlje. Prilažem na uvid svima 2 slike koje su dobijene iz Katastra grada Splita na kraju mog odgovora kao 2 linkadavne 1961. U njima je uredno navedeno kako su te tri zemljišne čestice društveno vlasništvo. Neka vas ne zamara stavka ''ZK tijelo III''iz Vlastovnice jer nakon šta san se raspita koje je to ''Poduzeće za izgradnju Splita-Split''(poduzeće koje je bilo nadležno za izgradnju na GRADSKOM zemljištu za opće dobro) utvrđeno je od strane službenih osoba da je zemljište u stvari postalo gradsko presudom na tadašnjem sudu, ta površina je 45 kvadrata dakle površina taman za javni wc i s time se ne treba zamarat. Ukratko da nije GRADSKO zemljište i dan danas bi tu bilo jedno stablo više i nebi se 1998 napravilo samo igralište. Prilog: Prikaz zemljišno knjižni uložak: http://upload.slike.com/?v=BtGxO.jpg http://upload.slike.com/?v=DbvZ.jpg

Dodajte svoj komentar

SmileCoolCrying or Very SadEmbarrassedA Smoker/Foot in mouthSadUser is an angel (at heart, at least)A Kiss/Lips Are SealedLaughingBiting one's tongue/Put Your Money Where Your Mouth IsBeen Smacked In The Mouth/Wears A Brace/My lips are sealeSurprisedSticking Out TongueConfusedWinkYelling
Vaše ime:
Vaš e-mail:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:
Baner

GRAD SPLIT

Baner